Zweedse recepten, nummer 18
OverzichtDit is het achtiende nummer van de digitale themanummers van Blomsterstuga. Ik heb geprobeerd er een zo gevarieerd mogelijk nummer van te maken en hoop dat je er veel inspiratie in zult vinden.
Dit is een extra nummer en gaat alleen over Zweedse lekkernijen. Ik hoop dat je er veel inspiratie in zult vinden voor alle jaargetijden. Mijn liefde voor Zweden en mijn liefde voor bakken zijn hierin bijeen gebracht.
Veel kook- en bakplezier gewenst en vooral:n Smaklig måltid!
De inhoud volgt het jaar, met aan het eind een aantal klassiekers die het hele jaar gegeten worden.
Introductie, Voorjaar, Vastentijd, Midzomer, Zomerfruit, Picknick, Appels, Kanelbullar, Jul/Kerst, Lucia/Saffraan, Winter en Klassiekers.
Bijbehorende recepten o.a. semlor, wafels, paj, broodtaart, glögg, saffraansbolletjes, prinsessetaart, kladdkaka of saffranspannkaka (Gotland) en nog veel meer.
Op mijn reizen naar Zweden wordt er meestal lekker gegeten. Maar ook het gebak (dessert of fika) wordt door de meesten zeer gewaardeerd. Bij mijn cursussen of evenementen bak ik altijd wat Zweeds en thuis maak ik ook geregeld Zweedse gerechten. Hier een kleine greep uit voornamelijk de zoete lekkernijen. Een deel ervan is eerder in andere magazines verschenen.
NB! Het betreft digitale magazines. De magazines worden als PDF via email verstuurd